Правительство проверит рентабельность работы металлургических предприятий

12.04.2005, 11:40

Кабинет Министров Украины планирует с 11 апреля начать проверку рентабельности работы металлургических комбинатов. (укр.)

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції після закінчення засідання уряду. Керівник уряду сказала, що, за даними Кабміну, 13 квітня керівники металургійних комбінатів запланували провести з'їзд, мета якого - не допустити підвищення цін на вантажні перевезення "Укрзалізницею". "13 квітня відбудеться з'їзд всіх олігархів України під назвою "з'їзд металургів", які будуть прагнути зламати рішення уряду про підвищення цін на вантажні перевезення "Укрзалізницею", - повідомила Юлія Тимошенко. За її словами, як правило, всі нинішні керівники або власники металургійних комбінатів за домовленістю з колишнім керівництвом країни домагалися занижених цін на вантажоперевезення залізницею й умов роботи, що забезпечують надприбуток.

Відразу після завершення прес-конференції прем'єр-міністр проведе нараду за участю керівників всіх силових відомств, на якій буде ухвалено рішення про проведення перевірок всіх металургійних підприємств, щоб виявити, за якими цінами реально вони вивозять продукцію в офшорні зони, за якими цінами реалізовують із офшорних зон і який реальний прибуток із цього мають. "З понеділка будуть працювати групи, які перевірять, скільки грошей залишається в офшорних зонах", - підкреслила Юлія Тимошенко. Вона також зазначила, що на з'їзді металургів 13 квітня обов'язково будуть представники уряду, щоб подивитися, які підприємства організовують саботаж у державі.

Керівник уряду також повідомила про намір Кабміну оприлюднити по таких підприємствах інформацію про те, яка частина їхнього реального прибутку перебуває в тіні. "Хочу звернутися до босів металургійних підприємств, щоб вони не жартували з урядом й українським суспільством", - сказала Юлія Тимошенко.

Прем'єр-міністр також зазначила, що в телефонній розмові з нею один із власників металургійних підприємств сказав, що якщо Уряд не повернеться до старих залізничних тарифів, то вони організують страйки працівників підприємств для того, щоб поставити Кабмін на місце. За словами Юлії Тимошенко, "цей олігарх сказав, що вони наженуть стільки "біомаси", скільки потрібно, щоб поставити Уряд на місце". При цьому керівник уряду закликала людей, яких підбурюють до страйків, не стати "біомасою" в іграх олігархів та припинити служити людям, які багато років знущалися з України.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також