Минимальный размер помощи по безработице вырос с 125 до 135 гривен

26.04.2005, 11:00

25 апреля состоялось заседание правления Фонда соцстрахования по безработице, на котором были рассмотрены изменения в бюджет Фонда на 2005 год. (укр.)

В засіданні правління взяв участь міністр праці та соціальної політики В'ячеслав Кириленко та директор Державного центру зайнятості Валерій Ярошенко.

"Правління Фонду соцстрахування на випадок безробіття ухвалило рішення збільшити з 1 квітня 2005 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб від 125 до 135 гривень. Збільшується фінансування одноразової допомоги по безробіттю на підтримку підприємницької діяльності для безробітних, а також фінансування програм, спрямованих на здешевлення кредитів, створення нових робочих місць", - повідомив міністр праці і соціальної політики В'ячеслав Кириленко.

Під час засідання Фонду було розглянуто проект наказу Мінпраці "Про затвердження Порядку надання дотації роботодавцю для забезпечення молоді першим робочим місцем".

За словами В'ячеслава Кириленка, кошти на збільшення фінансування програм було винайдено шляхом скорочення неефективних видатків Фонду. Міністр також повідомив, що, порівняно із затвердженим у лютому 2005 року, на 50% (46,5 млн. грн.) скорочено фінансування на виготовлення та розміщення інформаційно-довідкової продукції: реклами, буклети, відеоролики та інше. На 40% (42,5 млн. грн.) скорочуються видатки на капітальне будівництво, яким займається фонд, на 27% (22,4 млн. грн.) скорочуються видатки на програмове забезпечення.

Міністр наголосив, що уряд наводить порядок у використанні коштів страхових фондів. "Видатки Фондів соцстраху мають працювати виключно в інтересах застрахованих осіб", - наголосив В'ячеслав Кириленко.

Загальні обсяги доходів та видатків Фонду на 2005 рік становить 2795595,5 тис. грн.
По материалам пресс-службы Министерства труда и социальной политики Украины.

Читайте також