Правительство готовится отчитается за свою работу в первом квартале 2005 года

18.04.2005, 11:48

27 апреля Кабинет Министров Украины отчитается перед Президентом и украинским обществом за свою работу в первом квартале 2005 года. (укр.)

Про це повідомила під час засідання Кабінету Міністрів прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. При цьому керівник уряду доручила кожному з міністрів підготувати звіт про роботу їх відомств. Міністерство економіки та Міністерство фінансів мають узагальнити цю інформацію та дати загальну картину соціально-економічного розвитку країни за даний період, - зазначила прем'єр-міністр. На цьому засіданні глава уряду представить 10 ключових програм, які Кабінет Міністрів реалізовуватиме протягом нинішнього року. 27 квітня уряд також має затвердити план роботи на другий квартал - кожне з міністерств повинно визначити ключове завдання своєї діяльності.

Прем'єр-міністр закликала урядовців активізувати законотворчу роботу та більш плідно працювати з парламентськими фракціями та профільними комітетами Верховної Ради стосовно підтримки законопроектів, розроблених Кабінетом Міністрів. Юлія Тимошенко доручила членам уряду узгодити з парламентськими комітетами План заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів.

В ході засідання уряд визначився з пріоритетними законопроектами, які Кабінет Міністрів пропонує ухвалити парламенту протягом наступного сесійного тижня. Зокрема, це стосується внесення змін до законопроекту щодо управління компанією "Укрнафта", якій сьогодні належить близько 20% вітчизняних автозаправок. Це дозволить уряду впливати на цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів.

Не менш важливим, на погляд урядовців, є ухвалення чергового пакету змін до Митного тарифу щодо зменшення та усунення надмірної диференціації ставок ввізного мита та попередження можливості контрабандного ввезення в Україну товарів. Уряд також пропонує парламентарям прискорити ухвалення змін до закону "Про державні закупівлі", що мінімізує зловживання при проведенні тендерів із закупівлі товарів, робіт та послуг і зробить цю процедуру більш прозорою.

Уряд своїм розпорядженням також затвердив заходи щодо виконання у 2005 році Плану дій Україна-ЄС, встановивши механізм моніторингу і контролю за їх виконанням.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також