Визит министра иностранных дел Украины в Бразилию

26.04.2005, 14:45

25 апреля начался трехдневный рабочий визит министра иностранных дел Украины Бориса Тарасюка в Бразилию. (укр.)

25 квітня ц. р. розпочався триденний робочий візит міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка до Бразилії, головна мета якого полягає в обговоренні з вищим керівництвом цієї країни пріоритетних питань двостороннього співробітництва в контексті існуючих між сторонами домовленостей.

Відбулася зустріч Б. Тарасюка з міністром закордонних справ Селсо Аморімом, в ході якої йшлося про активізацію вже існуючого співробітництва та розширення партнерських відносин на нових напрямах, що становлять взаємний інтерес. Особлива увага була приділена зростанню та диверсифікації двосторонньої торгівлі, поглибленню науково-технічного співробітництва між двома країнами. В цьому контексті міністр закордонних справ України наголосив на перспективності поєднання українських космічних технологій з можливостями бразильського космодрому Алкантара, що створить унікальні можливості для наукового та економічного розвитку обох держав. Б. Тарасюк наголосив на необхідності завершення бразильською стороною відповідних внутрішнодержавних процедур, які дозволили б перейти до практичної реалізації спільного космічного проекту, повідомивши при цьому, що українська сторона повністю виконала взяти на себе зобов'язання щодо проекту.

Зі свого боку, Селсо Аморім підтвердив зацікавленість бразильської сторони, зокрема, Президента Луїса Інасіо Лули да Сілва, в реалізації двостороннього проекту в космічній сфері, який вважається пріоритетним напрямом розвитку двосторонніх відносин, та запевнив в особистій підтримці вирішенню порушених українською стороною питань.

Міністр Б. Тарасюк поінформував С. Аморіма про нинішню внутрішньополітичну та економічну ситуацію в Україні, основні принципи внутрішньої та зовнішньої політики нового керівництва нашої держави, пріоритети МЗС, зокрема, налаштованість України розвивати активні відносини з латиноамериканським регіоном, в якому Бразилії належить провідне місце.

Міністри також обмінялися думками стосовно деяких питань актуальних питань міжнародного життя, зокрема реформування ООН.

В той же день Б. Тарасюк зустрівся з сенаторами та депутатами Національного конгресу, які активно підтримують всебічний розвиток українсько-бразильських відносин.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також