Руководящий директор Всемирного банка посетил Украину

28.04.2005, 14:51

Руководящий директор Всемирного банка обсудил перспективы сотрудничества с украинским правительством во время своего первого визита в Украину. (укр.)

Сьогоднi, 28 квітня, пан Шенгман Жанг, керуючий директор Світового банку з операційних питань, завершив свій перший офіційний візит до України. Головною метою цього візиту було ознайомлення із здобутками, досягнутими країною останніми роками та обговорення найбільш ефективних шляхів підтримки Світовим банком сталого розвитку в Україні.

Під час візиту до Києва, пан Жанг зустрівся з Президентом України паном Віктором Ющенко, головою Верховної Ради паном Володимиром Литвіном, іншими урядовцями, депутатами та представниками донорських організацій.

Пан Жанг та представники української адміністрації обмінялися точками зору та своїм баченням змін, які відбулися в Україні, обговорили основні напрямки подальшої співпраці та роль Світового банку у майбутньому економічного розвитку України. Пан Жанг запевнив у міцній підтримці Банком програми реформ Уряду, включаючи впровадження Плану дій Україна-ЄС. З цією метою Світовий банк зараз закінчує перегляд Стратегії допомоги Україні.

"Це мій перший візит в Україну і я дуже радий особисто впевнитися у прогресі, досягнутому країною за останні декілька років. Я висловив Президенту Ющенко свою вдячність за конструктивну плідну співпрацю, яка проводилась під час його роботи на посадах голови Національного Банку України та прем'єр-міністра України. Зараз ми готові всіма існуючими у розпорядженні Банку ресурсами та знаннями підтримувати запропоновану Президентом програму розвитку України,"- сказав пан Жанг.

Керуючий Директор Світового банку зазначив, що нові проекти на загальну суму $300 млн., які спрямовані на підтримку енергетики, освіти та фінансового сектору, будуть представлені для затвердження до Ради Директорів у наступні декілька місяців. Також триває робота над новою Програмою позик стратегічного розвитку на підтримку економічних планів уряду.

Пан Жанг також відвідав місто Вишгород, щоб ознайомитися з Проектом реабілітації гідроелектростанцій. Перший Проект реабілітації гідроелектростанції та системи контролю був успішно завершений у 2002 році та підтримав біля 16 гідроелектричних об'єктів. Запропонований новий проект буде сприяти впровадженню наступної фази реабілітації гідроелектростанцій (період 2006-2011), яка передбачає відновлення 46 гідроелектричних об'єктів та 9 гідроелектростанцій.

Візит пана Жанга до України розглядається Світовим банком як важливий крок у покращенні та подальшому продовженні співпраці між Світовим банком та Україною.
По материалам пресс-релиза Представительства Всемирного банка в Украине.

Читайте також