Правительство создает условия для наполнения украинского рынка мясом и рыбой

04.04.2005, 12:59

2 апреля под председательством Премьер-министра Украины Юлии Тимошенко состоялось заседание Кабинета Министров Украины. (укр.)

Під час засідання Уряд розглянув першочергові заходи, спрямовані на стабілізацію ситуації на ринку м'яса та риби. Головне завдання Уряду - створити сприятливі умови для максимального насичення вітчизняного ринку м'ясною та рибною продукцією, наголосила керівник Уряду.

При цьому Прем'єр-міністр доручила міністерствам та відомствам підготувати необхідні зміни та доповнення до існуючих нормативно-правових актів стосовно спрощення процедури митної перевірки продовольчих товарів, зокрема буде значно скорочено термін ветеринарного огляду на митниці, а також усунено подвійну перевірку службою ветеринарної медицини та міністерством охорони здоров'я, яка здійснювалася до цього часу та значно уповільнювала проходження товару через кордон.

Уряд також ухвалив та направив на розгляд Верховної Ради зміни до Митного тарифу України з більш ніж 50 тарифних позицій. Прийняття цього рішення обумовлено тим, що на сьогоднішній день у Митному тарифі на товари і продукцію, які ввозяться в Україну, діють специфічні ставки ввізного мита на фактично заборонному рівні, а також ставки на однорідні товари із значною диференціацією, що спонукає підприємства зловживати з класифікацією товарів, занижувати митну вартість та ухилятись від сплати податків у повному обсязі. На думку урядовців, внесення цих змін до Митного тарифу дозволить припинити поширену до цих пір практику контрабандного ввезення товарів, встановити прозорі умови здійснення зовнішньоекономічної діяльності та забезпечити стабільність на споживчому ринку.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також