Визит Министра здравоохранения Украины на Кубу

06.04.2005, 13:02

Министр здравоохранения Украины Николай Полищук ознакомился с организацией и условиями лечения украинских детей на Кубе. (укр.)

В рамках програми візиту до Куби з нагоди святкування 15-ї річниці українсько - кубинської програми "Діти Чорнобиля" глава урядової делегації України Міністр охорони здоров'я України Микола Поліщук відвідав лікувально-оздоровчий центр ТАРАРА, де познайомився з персоналом, до складу якого входять кубинські та українські медики, соціальні працівники, вихователі. Міністр поцікавився з організацією роботи з питань оздоровлення та лікування українських дітей, умовами їх проживання, відпочинку та навчання. Микола Поліщук відвідав лікарню, яка знаходиться на території дитячого табору. Кубинські лікарі зробили презентацію роботи та досвіду щодо лікування дітей з онкологічними, гематологічними, психічними та іншими ураженнями.

Микола Поліщук щиро подякував кубинським колегам за їх чуйне та уважне ставлення до українських дітей протягом всіх 15 років існування табору. Більш як 20 кубинських лікарів отримали почесні грамоти МОЗ України, які вручив міністр. Міністерство охорони здоров.я передало дітям, які лікуються на Кубі, комп.ютер, іграшки, ліки та предмети медичного призначення. Діти підготували для гостей святковий концерт, під час якого пролунали українські пісні, вірші, були виконані танці.

Глава урядової делегації України зустрівся з Міністром закордонних справ Республіки Куба Філіпе Пересом Роке. Під час зустрічі були обговорені питання подальшого розвитку двостороннього співробітництва. Також Микола Поліщук відвідав лікарні, спеціалізовані медичні заклади та факультет післядипломної медичної освіти в провінції Пінар дель Ріо.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також