Министр иностранных дел Украины примет участие в Форуме по безопасности СЕАП

24.05.2005, 14:25

24-25 мая в г. Оре (Швеция) проходит первая встреча Форума по безопасности Совета евроатлантического партнерства на уровне министров иностранных дел. (укр.)

До участі у цьому представницькому Форумі запрошені керівники зовнішньополітичних відомств усіх 46-ти країн-учасниць РЄАП, високі посадові особи Європейського Союзу, ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, представники світових науково-дослідних центрів та інформаційних агенцій, громадських організацій. Головуватиме на Форумі Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер.

Передбачається, що неформальною міністерською зустріччю в Швеції буде започатковано практику проведення Форумів з безпеки РЄАП щороку навесні. За задумом організаторів, Форум надасть можливість для неофіційного обміну думками з найбільш актуальних проблем загальноєвропейської безпеки, діяльності РЄАП та Організації Північноатлантичного договору.

Слід зазначити, що саме НАТО виступила на початку 90-х років минулого століття ініціатором широкомасштабних міжнародних програм в безпековій сфері, зокрема Ради Північноатлантичного співробітництва, яка пізніше була перейменована на РЄАП, та Програми "Партнерство заради миру".

Делегацію України на Форумі очолить міністр закордонних справ нашої держави Борис Тарасюк, який виступить з доповіддю на тему "Врегулювання невирішених конфліктів в Європі".

Очікується, що разом з керівником української дипломатії на Форум прибудуть представники громадських організацій, аналітичних центрів, mass media нашої країни, які працюватимуть у складі експертних груп Форуму: "Забезпечення безпеки - наш спільний виклик", "Врегулювання невирішених конфліктів у Європі", "НАТО та її партнерство", "Центральна Азія - майбутнє співробітництво в рамках РЄАП", "Спільні дії на Балканах та в усьому світі - як інституційне співробітництво може зробити світ більш безпечним".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также