В Москве проходят украинско-российские консультации по разграничению Азовского и Черного морей

25.05.2005, 11:28

25-26 мая в Москве проходят очередные консультации экспертных групп Украины и Российской Федерации по разграничению Азовского и Черного морей, а также Керченского пролива. (укр.)

Делегацію України, до складу якої входять представники МЗС, Адміністрації Держприкордонслужби, Держкартографії, очолюватиме Посол з особливих доручень Олександр Купчишин.

В рамках переговорів планується продовжити роботу щодо узгодження лінії українсько-російського державного кордону в цих акваторіях.

Позиція України полягає в необхідності розмежування Азовського і Чорного морів з метою якнайскорішого завершення делімітації українсько-російського державного кордону по всьому його периметру. Що стосується Керченської протоки, то має бути підтверджена існуюча в цій акваторії з часів колишнього СРСР лінія кордону.

Українська сторона налаштована на те, щоб повністю виконати нещодавні домовленості президентів України та Російської Федерації стосовно договірно- правового оформлення українсько-російського державного кордону.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также