Разработан законопроект "Об учреждениях здравоохранения"

25.05.2005, 11:28

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам здравоохранения, материнства и детства рекомендует парламенту принять за основу проект закона "Об учреждениях здравоохранения". (укр.)

Прийняття зазначеного закону обумовлено необхідністю законодавчого визначення статусу закладів охорони здоров'я, порядку їх створення і ліквідації та врегулювання правових і економічних відносин між закладами охорони здоров'я та іншими суб'єктами господарювання.

На засіданні Комітету зазначалося, що можливість трансформації закладів охорони здоров'я у державні підприємства і господарські товариства (при збереженні можливості для державних закладів охорони здоров'я залишатись бюджетними установами) дозволить конкретизувати зобов'язання держави перед пацієнтами й реалізувати ініціативу керівників і підвищити ефективність використання ресурсів у галузі охорони здоров'я. А також залучити до розвитку галузі додаткові кошти і поліпшити матеріально-технічний стан закладів охорони здоров'я тощо.

Прийняття закону, на думку членів Комітету, дозволить визначити правовий статус закладів охорони здоров'я, що дозволить формувати більш ефективно економічні відносини з суб'єктами господарювання, удосконалити фінансово-економічну систему і раціонально використовувати наявні ресурси в галузі охорони здоров'я, що, в свою чергу, сприятиме поліпшенню якості, підвищенню ефективності та доступності медичної допомоги.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також