В Киеве прошли украинско-итальянские переговоры

13.06.2005, 11:11

10 июня в рамках официального визита в Киев вице-премьер-министра, министра иностранных дел Итальянской Республики Джанфранко Фини в Министерстве иностранных дел Украины состоялись переговоры официальных делегаций внешнеполитических ведомств Украины и Италии. (укр.)

В ході переговорів міністр закордонних справ України Б. Тарасюк та Дж. Фіні обговорили широке коло питань, пов'язаних з активізацією українсько-італійського двостороннього співробітництва. Сторони визнали за необхідне налагодити сталий політичний діалог, а також активізувати інвестиційне партнерство, рівень якого залишається невисоким, незважаючи на те, що протягом кількох останніх років Італія стабільно посідає друге місце серед торговельних партнерів України в Західній Європі.

Було також підкреслено, що візит заступника голови італійського Уряду розглядається сторонами як важливий етап у підготовці можливого візиту Президента України В.Ющенка до Італійської Республіки.

Дж. Фіні привітав доленосні події Помаранчевої революції, наголосивши, що Італія вважає Україну справжнім другом та партнером. На його думку, успіх євроінтеграційних прагнень України - лише питання часу, і від України самої залежить, як швидко цей час настане.

Крім того, було детально обговорено питання спрощення візового режиму для громадян України. При цьому, італійська сторона запевнила, що сприятиме Україні у переговорах з Європейською Комісією з усього спектру питань консульської проблематики, у тому числі стосовно укладання угоди про реадмісію. Вирішення згаданих питань має створити легальні умови для українських громадян, які перебувають на заробітках в Італії.

Значну увагу в ході переговорів було приділено актуальним питанням міжнародного співробітництва, зокрема відбувся обмін думками з майбутньої реформи Ради Безпеки ООН.

Результати переговорів засвідчили існування високого рівня взаєморозуміння між Італією та Україною з ключових питань зовнішньої політики, а також значного потенціалу для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва в різних галузях.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також