Украина и Европейский инвестиционный банк подписали рамочное соглашение

15.06.2005, 11:27

14 июня В Люксембурге было парафировано Романом Шпеком и Герхардом Хютцем и побписано вице-премьер-министром Украины Олегом Рыбачуком и президентом ЕИБ Филиппом Мейштадтом рамочное соглашение между Украиной и Европейским инвестиционным банком. (укр.)

Зазначена угода визначає загальні умови діяльності ЄІБ в Україні та, зокрема, дозволяє розпочати операції Банку в країні в рамках поточного та наступних мандатів. Угоду укладено на невизначений період.

Президент ЄІБ Ф. Мейштдат привітав факт підписання та відзначив необхідність початку роботи над конкретними проектами. Віце-прем'єр-міністр О. Рибачук відмітив, що Україна прямувала до встановлення стосунків з Банком вже певний час, підкресливши, що робота над проектом Угоди була проведена у стислі строки. Він також підтримав ідею переходу до конкретної співпраці з Банком.

На церемонії були присутні з українського боку Посол, Представник України при ЄС Р. Шпек, ряд представників українських міністерств та відомств; з боку ЄІБ - віце-президенти Саулі Ніїністо, Вольфганг Рот, Іван Піліп, Генеральні Директори Теренс Браун та Томас Хакетт, Директор Грамматікі Пападопетру-Цінгоу, Директор-Партнер Герхард Хютц.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також