В Москве начинаются украинско-российские переговоры по разграничению Азовского и Черного морей

16.06.2005, 11:03

16-17 июня в Москве состоится 21-й раунд переговоров по разграничению Азовского и Черного морей и Керченского пролива, а также организации сотрудничества в этих акваториях. (укр.)

Делегацію України, до складу якої входять представники Секретаріату Президента України, МЗС, РНБО України, міністерств юстиції, транспорту, охорони навколишнього природного середовища, Адміністрації Держприкордонслужби, Держкартографії, очолюватиме перший заступник міністра закордонних справ України Антон Бутейко.

У рамках переговорів планується продовжити роботу щодо узгодження лінії українсько-російського державного кордону в цих акваторіях.

Позиція України полягає в необхідності розмежування Азовського і Чорного морів з метою якнайскорішого завершення делімітації українсько-російського державного кордону по всьому його периметру. Що стосується Керченської протоки, то має бути підтверджена існуюча в цій акваторії з часів колишнього СРСР лінія кордону.

Під час переговорів плануються також засідання робочих груп з підготовки двосторонніх угод зі співробітництва в галузях судноплавства, рибальства та ін. в акваторіях Азовського і Чорного морів та Керченської протоки.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також