Украину с визитом посетит министр иностранных дел Бельгии

21.06.2005, 11:39

Сегодня, 21 июня, состоится официальный визит в Украину министра иностранных дел Королевства Бельгия Карела Де Гухта. (укр.)

Згідно з програмою візиту відбудуться зустрічі глави бельгійського зовнішньополітичного відомства з вищим керівництвом Української Держави.

В МЗС України відбудуться переговори К. Де Гухта з міністром закордонних справ Б.Тарасюком.

У ході зустрічей сторони планують обговорити широке коло питань, пов'язаних, насамперед, з активізацією українсько-бельгійського двостороннього співробітництва, у тому числі у контексті євроінтеграційних прагнень України.

Окрему увагу сторони мають намір приділити обговоренню шляхів поглиблення співпраці в інвестиційній сфері, рівень якої, на тлі позитивної динаміки торговельно-економічного співробітництва залишається невисоким.

Активізації українсько-бельгійських торговельно-економічних відносин покликане сприяти проведення установчого засідання Змішаної комісії з торговельно-економічного співробітництва, створення якої також буде предметом обговорення сторонами.

Під час візиту в Україну К.Де Гухта супроводжуватиме делегація представників ділових кіл Бельгії, яка проведе переговори з представниками бізнесових об'єднань України щодо подальшого розвитку партнерських відносин та започаткування нових форм співробітництва як на міжгалузевому рівні, так і на рівні окремих підприємств.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також