"Газ Украины" настаивает на погашении долгов за газ

18.07.2005, 11:05

ДК "Газ Украины" настаивает на 100-процентном погашении долгов коммунальной теплоэнергетики за потребленный газ до начала отопительного сезона. (укр.)

Дочірня компанія "Газ України" НАК "Нафтогаз України" наполягає на проведенні 100-відсоткового розрахунку за спожитий у 2005 році природний газ до 1 жовтня 2005 року та на неухильному дотриманні наданих графіків погашення заборгованості за минулі періоди. Про це було повідомлено на нараді про стан розрахунків за спожитий у поточному році газ підприємствами комунальної теплоенергетики Львівської області, що відбулася 13 липня у Львівській облдержадміністрації. Від ДК "Газ України" у нараді взяв участь перший заступник генерального директора Іван Варга.

Під час наради, у якій взяли участь голови міст та районів, а також керівники підприємств комунальної теплоенергетики Львівщини, було розглянуто низку питань, пов'язаних з організацією заходів для забезпечення повних розрахунків за спожитий енергоносій, стан нормативних документів. Було відзначено збільшення за останній місяць заборгованості за спожитий природний газ теплопостачальних підприємств міста Львова. Зокрема, у червні 2005 року МКП "Львівтеплоенерго" збільшило свій борг на 362 тис. грн., МКП "Залізничнетеплоенерго" - на 62 тис. грн.

Станом на 12 липня 2005 року загальна заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики Львівської області за спожитий у поточному році газ складає понад 8,6 млн. грн. У міжопалювальний період було погашено 34% боргу, утвореного з початку року (станом на 15 квітня 2005 року загальний борг підприємств ТКЕ Львівщини складав 13 млн. 342 тис. грн.).

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Львівщини за спожитий газ складає 87%. Ліміти газу для забезпечення гарячого водопостачання виділяються щодекадно лише підприємствам, що забезпечують 100-відсоткову оплату газу й виконують зобов'язання з погашення заборгованості.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також