ДК "ГАЗ Украины" увеличило объемы реализации сжиженного газа на 17,5%

19.07.2005, 16:47

В январе-июне текущего года потребителям в Украине было реализовано 66,6 тыс. тонн сжиженного газа, в том числе 50,3 тыс. тонн - населению, что составляет 117,5% к аналогичному периоду 2004 года. (укр.)

З метою підвищення якості послуг щодо забезпечення населення скрапленим газом, ДК "Газ України" вживає заходів для вдосконалення порядку продажу скрапленого газу населенню та іншим споживачам, підвищення безпеки й надійності пломбування газових балонів.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 20 листопада 2003 року N 1790, розпоряджень НАК "Нафтогаз України", для попередження порушень у забезпеченні населення скрапленим газом, підвищення відповідальності газозбутових підприємств за дотримання норм наповнення балонів скрапленим газом і вимог безпеки, за ініціативою та участю ДК "Газ України" було розроблено нову пломбу-заглушку підвищеної надійності, що відповідає новим технологічним вимогам і стандартам та має ставитися усіма реалізаторами на кожному балоні зі скрапленим газом.

Аналіз виконання Постанови Кабміну показує, що активно включилися у її виконання та реалізують населенню балони зі скрапленим газом з пломбами нового зразка такі підприємства з газопостачання та газифікації, як "Харківгаз", "Житомиргаз", "Шепетівкагаз", "Київоблгаз", Херсонгаз", "Рівнегаз" та низка інших реалізаторів цього енергоносія.

В той же час у ряді регіонів робота по виконанню розпорядження Уряду здійснюється мляво. Вкрай недостатньо робиться для забезпечення населення скрапленим газом у балонах з належними пломбами-заглушками у АР Крим, Волинській, Черкаській, Миколаївській, Одеській областях.

Зволікання таких підприємств з газопостачання та газифікації з виконанням Постанови Кабінету Міністрів України і реалізація громадянам скрапленого газу у балонах з нестандартними запірними заглушками може призвести до продажу населенню енергоносія неналежної кількості та якості, порушення правил безпеки та ідентифікації підприємства-реалізатора.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також