Глава МИД Украины встретился с руководителями дипмиссий азиатских стран

19.07.2005, 11:30

18 июля министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк встретился с главами дипломатических миссий азиатских стран, аккредитованных в Киеве. (укр.)

У своєму виступі Б. Тарасюк відзначив, що останнім часом для контактів між Україною та країнами Азії притаманна тенденція до розширення політичного діалогу в двосторонньому і багатосторонньому форматі, у т.ч. на вищому рівні, до активізації торговельно-економічних, науково-технічних, культурних та гуманітарних зв'язків.

Основою для українсько-азійської взаємодії на світовій арені є збіг позицій щодо вирішення ключових питань сучасності.

Насамперед, це стосується утвердження принципів багатосторонньої дипломатії, зміцнення правових основ міжнародного життя, поваги до центральної ролі ООН у світових справах.

Констатувалося, що органічним і корисним доповненням до розвитку двосторонніх зв'язків України з країнами Азії є зростаюча взаємодія нашої країни з багатосторонніми регіональними об'єднаннями, такими як АСЕАН, АТЕС та іншими.

Особливу увагу в ході зустрічі було приділено обговоренню візових питань.

Посли азіатських країн підкреслили прагнення до нарощування співробітництва з Україною, особливо у торговельно-економічній сфері, а також у галузі сучасних технологій. Була відзначена необхідність удосконалення існуючих механізмів взаємодії на цих напрямах.

У ході обміну думками були намічені перспективи подальшої співпраці з метою просування взаємовигідного українсько-азійського співробітництва у різноманітних сферах, зміцнення взаємодії Міністерства закордонних справ України та азіатського дипкорпусу в Києві.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також