В Ивано-Франковской области зарегистрировано групповое заболевание вирусной инфекцией

20.07.2005, 11:09

В инфекционное отделение Яремченской ЦГБ госпитализировано 11 человек (из них 2 ребенка до 14 лет) с предварительным диагнозом пищевая токсикоинфекция. (укр.)

При попередньому епідрозслідуванні встановлено, що всі хворі 16.07.2005 перебували на дні народження в с. Дора (серед них - 4 приїжджих з м. Івано-Франківська, 1 - з смт. Богородчани). Перші 7 хворих звернулися та госпіталізовані 17.07.2005 о 10.30, решта - о 18.00 год.

Ймовірна причина - вживання недоброякісних м'ясних продуктів (кури, котлети, ковбаси).

Стан хворих: середньої важкості - 10 (у т. ч. 2 дітей), важкої форми - 1.

На місці виникнення захворювання працюють спеціалісти Яремчанської місксанепідслужби. На лабораторне дослідження відібрано промивні води. Вказаних продуктів харчування на момент епідрозслідування не залишилось. Санітарно-епідеміологічні та профілактичні заходи тривають.

Ситуація знаходиться під контролем МОЗ.

З настанням весняно-літнього періоду почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій. Причинами їх виникнення найчастіше стають недотримання умов приготування і зберігання харчових продуктів та готових страв, порушення правил особистої гігієни працівниками харчоблоків та особами, що залучені до приготування їжі в побуті: відсутність холодильного та технологічного обладнання, а також їх неправильне використання.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також