В Крыму 12 детей заболели менингитом

29.07.2005, 12:05

В детском санатории "Юбилейный" Министерства здравоохранения Украины (г. Евпатория) выявлено 12 случаев заболевания с первичным диагнозом: острый серозный менингит. (укр.)

Перший випадок захворювання зафіксовано 17.07.2005 серед дітей, котрі прибули з дитячих будинків м. Москви. Хворі зареєстровані у трьох загонах, серед них - 11 дітей, прибулих з Москви, і 1 - з м. Києва. З хворих: дітей віком 3-6 років - 4 чол., 7-14 років - 8 чол.

Усі хворі госпіталізовані в інфекційний стаціонар міськвідділення дитячого медичного об'єднання, де обстежені лабораторно. Ступінь захворюваності дітей - середньої важкості.

В санаторію працює бригада фахівців міської СЕС. Бактеріологічно обстежено 124 чол. (12 чол. персоналу і 112 дітей, які перебували у контактах з хворими). Всі хворі оглянуті республіканськими дитячими фахівцями.

У вогнищі установлено медичне спостереження за контактними особами, проводяться санітарно-епідеміологічні та профілактичні заходи, введено дезинфікаційний режим. Відібрані і доставлені у вірусологічну лабораторію Кримської СЕС 6 проб морської води і 9 проб стічних вод для дослідження. Станом на 28.07 у 2 хворих серологічно підтверджується ріовірус.

Захворювання дітей санаторію у вигляді гострих респіраторних вірусних інфекцій появились у перши дні заїзду дітей з Москви, що дає підстави вважати завезення захворювання, яке могло пошитирись повітряно- капельним шляхом.

Ситуація знаходиться під контролем МОЗ.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також