Артиллерийские склады в районе села Новобогдановка снова горели

25.07.2005, 11:40

23 июля в районе с. Новобогдановка Мелитопольского района Запорожской области на артиллерийских складах воинской части А2985 (МО Украины) на открытом участке, где хранились остатки артиллерийских снарядов после пожара 6 мая 2004 года, возник пожар, который носил локальный характер с дальнейшей детонацией артиллерийских боеприпасов. (укр.)

На місці події проводиться розвідка осередків пожежі екіпажем інженерної машини розгородження МНС України.

Організовано вилучення реактивних снарядів, що розлетілися за межі об'єкта (села Новобогданівка, Спаське, Кам'янське, Миколаївка, Прилуківка, Орлове, Троїцьке).

До співробітників МНС від населення надійшло 14 заяв про виявлення вибухонебезпечних предметів, дві заяви мешканців села Новобогданівка доки непідтверджені. Серед населення, шляхом подвірних обходів, проводиться роз'яснювальна робота, щодо правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів. З цією метою залучено 28 працівників та 8 одиниць техніки МНС України.

На місці події працюють 3 зведених загони пожежно-рятувальної служби. До місця надзвичайної події слідує гелікоптер МНС України МІ-8 з водяним пристоєм. Приведено у готовність ПНС-110 та АР-2 для запобігання повторних загорянь. Проводиться перевірка раніше запропонованих заходів пожежної та техногенної безпеки та причин виникнення пожеж.

На місці події працює оперативна група МНС України на чолі із заступником міністра МНС України Горбенком М.О.
По материалам пресс-службы МЧС Украины.

Читайте також