США отменили плату за визы для украинских граждан

08.07.2005, 17:48

Для дальнейшего содействия упрощению путешествий между Украиной и Соединенными Штатами, США отменили все виды оплаты за неиммиграционные визы для украинцев. (укр.)

Українські апліканти, які звертаються по неіміграційні візи, будуть сплачувати лише затверджений Конгресом візовий збір у розмірі 100 доларів, обов'язковий для всіх аплікантів, які звертаються по візу США у будь-якій країні світу.

Це один з багатьох кроків, започаткованих Сполученими Штатами для покращення консульських послуг, які надаються в Україні.

Наприклад, кожної середи з 14:00 до 15:00 подорожуючі, які мають доведені дані про нещодавні поїздки до США, мають право звернутись по неіміграційну візу без попереднього запису.

Уряд Сполучених Штатів інвестував 180 тисяч доларів у реконструкцію будівлі Консульського Відділу Посольства США, що дало можливість покращити умови та збільшити площу приміщень для відвідувачів майже удвічі. Завдяки таким заходам більш ефективно опрацьовуються неіміграційні візові справи; апліканти, які звертаються по іміграційні візи, більше не повинні їхати до Посольства США у Польщі для проходження візової співбесіди. Це дає можливість українським аплікантам заощадити немало часу та коштів.

Завдяки простій, безкоштовній системі запису на співбесіду в режимі он-лайн/ електронною поштою українські апліканти мають можливість подати заявку на візову співбесіду на визначену вільну дату або будь-яку дату за їх вибором після дати, що означена як найближча відкрита для призначення. Посольство надає позачергові співбесіди для аплікантів, які звертаються у випадках термінової необхідності: медичного лікування, а також для студентів та представників ділових кіл, які можуть довести необхідність прибуття у США до початку навчального процесу або дати проведення ділових перемовин, тощо.

Цієї весни Посольство США в Україні видало рекордну кількість віз для учасників програм обміну. Близько 3000 українських студентів візьмуть участь у цьогорічних літніх програмах "work and travel", що передбачають роботу і подорожі у Сполучених Штатах.
По материалам пресс-службы Посольства США в Украине.

Читайте також