В. Литвин и Д. Фрид обсудили украинско-американские отношения

08.07.2005, 11:35

Председатель Верховной Рады Украины Владимир Литвин 7 июля встретился со вторым заместителем Государственного секретаря США по вопросам Европы и Евразии Дениелом Фридом. В. Литвин считает, что есть основания говорить о "новой, яркой странице украинско-американских отношений". (укр.)

Обговорюючи масштабні перетворення в Україні, В.Литвин підкреслив, що "саме в цей період нам потрібні міцні двосторонні відносини з надійними партнерами".

Д. Фрід зазначив, що "Президент США Д.Буш, Віце-президент США Д. Чейні та Державний секретар США К. Райс надають велику підтримку Україні в її демократичному розвитку та в прагненні євроатлантичної інтеграції".

Обмінюючись думками щодо поточної ситуації в українському парламенті, В. Литвин і Д. Фрід зазначили, що подібні "ускладнення можливі лише у демократичному суспільстві".

"Нам потрібно вчитися спільно працювати, спільно нести відповідальність - парламенту і уряду", - сказав В. Литвин.

"Разом з тим, не дивлячись на такий спротив, ми прийняли ряд рішень, які відкривають перед Україною двері СОТ, зокрема, закон про захист інтелектуальної власності", - зазначив Голова Верховної Ради України.

Він висловив переконання, що після відповідного доопрацювання буде схвалено весь комплекс законів, необхідних для вступу до СОТ.

Особлива увага в ході зустрічі була приділена українсько-американським відносинам, дальшому розвитку стосунків між парламентами обох країн.

Д. Фрід високо оцінив роль В.Литвина у розвитку українсько-американських зв'язків.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також