Состоялась коллегия Минтопэнерго

15.08.2005, 17:33

Коллегия Министерства топлива и энергетики Украины рассмотрела проблему погашения долгов по заработной плате. (укр.)

15 серпня 2005 року під головуванням міністра палива та енергетики України Івана Плачкова відбулося чергове засідання Колегії Мінпаливенерго з питання: "Про стан заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах паливно-енергетичного комплексу України".

У своєму вступному слові міністр відзначив, що порядок денний засідання Колегії обумовлений відповідними дорученнями Президента України Віктора Ющенка та прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко стосовно безумовного погашення зарплатних боргів.

Іван Плачков проінформував присутніх про ситуацію із зарплатними боргами, яка в цілому по ПЕКу наразі складає 324,5 млн. гривень, із них 312 мільйонів (це 96% від усієї заборгованості) - у вугільній галузі, майже 9,3 мільйона - на підприємствах атомно-промислового комплексу, понад 2,2 мільйона - в енергетиці та 1 мільйон - на державних підприємствах нафтогазового комплексу. Були названі підприємства-боржники, викрито реальні причини таких боргів.

Докладну інформацію про стан заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах вугільної галузі оприлюднив перший заступник міністра палива та енергетики України Віктор Тополов. Він зробив аналіз ситуації у цьому питанні, гостро розкритикував тих керівників державних вугільних підприємств, які постійно залазять до бюджетної кишені, а самі нічого не роблять для підвищення обсягів вуглевидобутку та реалізації продукції. Скажімо, на гірничих підприємствах Донеччини заборгованість із заробітної плати шахтарям сягнула 193,8 мільйона гривень. Доповідач зауважив, що подальше накопичування зарплатних боргів є недопустимим і ганебним явищем, з яким слід покінчити раз і назавжди.

На засіданні Колегії було заслухано і проаналізовано звіти керівників підприємств ПЕКу, де досі існують борги із заробітної плати, дано конкретні доручення стосовно виправлення становища.

З розглянутого питання Колегія прийняла відповідне рішення.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также