В Минтопэнерго презентовано международное энергетическое агентство Argus Media

18.08.2005, 13:48

Сегодня, 18 августа, в Министерстве топлива и энергетики Украины состоялась презентация международного энергетического агентства Argus Media. (укр.)

18 серпня 2005 року у Мінпаливенерго за участю міністра палива та енергетики України Івана Плачкова відбулася презентація міжнародного енергетичного агентства Argus Media з питання інформаційного забезпечення учасників нафтового ринку, яке представив керівник групи досліджень і нових проектів Argus Media Group Вячеслав Міщенко.

Argus Media - провідне світове цінове агентство, яке спеціалізується на проведенні моніторингу, аналізу та моделювання ринків енергоносіїв. Воно здійснює свою діяльність на міжнародних ринках, у тому числі в країнах колишнього СРСР. Argus Media володіє рядом унікальних методик з визначення ціни на нафту, нафтопродукти, газ й інші енергоносії. З 2001 року агентство здійснює моніторинг ціни на нафту, яка поставляється українським споживачам із Росії і Казахстану.

Під час презентації, у якій взяли участь представники нафтових компаній, керівники профільного департаменту міністерства, була розглянута можливість співпраці із Argus Media у сфері аналізу кон'юнктури паливно-енергетичного комплексу України, а також залучення ресурсів агентства для вирішення цілого ряду завдань. Серед них - оптимізація ціноутворення нафти, яка поставляється для потреб української нафтопереробки, незалежна оцінка поточного стану ринку енергоносіїв в Україні, організація моніторингу ринку українських нафтопродуктів (експорт, імпорт, внутрішні поставки), консультування з питань ціноутворення та логістики.

Міністр Іван Плачков висловив щире зацікавлення Мінпаливенерго у незалежному джерелі інформації про ціни не лише на нафту, нафтопродукти, а й газ, вугілля, електроенергію, на транспортування тощо. Наша кінцева мета, відзначив він, - справедливі та оптимальні ціни на енергоносії для всіх споживачів. Немаловажне значення у процесі прийняття відповідних рішень, за його словами, мала б позиція Argus Media стосовно продовження будівництва нафтопроводу Одеса-Броди та його використання, щодо спорудження в Україні двох нових нафтопереробних заводів. Могли б бути цікавими думки і застереження спеціалістів Argus Media стосовно Енергетичної стратегії України до 2030 року, що, безумовно, знайшло б відображення під час розробки галузевих програм, диверсифікації джерел енергопостачання. Потребує також незалежної оцінки та моніторингу робота зі зміни структури енергоспоживання, у якій питома вага електроенергії має відчутно зрости. В цілому, сказав Міністр, для міжнародного енергетичного агентства Argus Media в Україні чимало роботи, зокрема в організації та інформаційній підтримці комплексної моделі оцінки ефективності енергоринку.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также