Украинские школьники успешно выступили на международных ученических олимпиадах

05.08.2005, 13:53

24 украинских школьника-участника международных ученических олимпиад привезли домой 23 медали и одну Почетную грамоту. (укр.)

Протягом останніх тижнів відбулася низка міжнародних учнівських олімпіад з математичних та природничих дисциплін. Останньою за часом була Міжнародна учнівська олімпіада з математики у Мексиці, де честь України захищали шість юних математиків. Вони вибороли дві золоті, дві срібні та дві бронзові медалями.

Золото привіз до рідної Одеси вихованець Рішельєвського ліцею Роман Тепляка, який сьогодні вже студент. Під час робочої поїздки з ним та його товаришем - одинадцятикласником Юрієм Скворцовим, який привіз золото з Міжнародної учнівської олімпіади з фізики, зустрівся перший заступник міністра освіти і науки Борис Жебровський, який привітав хлопців і вручив подарунки, а також був радий, що Роман пов'язує своє майбутнє з Батьківщиною - навчатиметься в Одеському університеті ім. Мечнікова та працюватиме в Україні. Хоча після золота на математичній олімпіаді для нього відкриті двері багатьох навчальних закладів світу.

Рішельєвський ліцей в Одесі - один з найкращих навчальних закладів країни. Він відомий і за кордоном, бо в активі його вихованців 10 медалей з міжнародних учнівських олімпіад, перемоги на міжнародних турнірах юних фізиків, та інших інтелектуальних змаганнях.

Гарно на учнівський олімпіадах виступили не лише одесити. Всі п'ять наших учасників Міжнародної учнівської олімпіади з фізики повернувся з іспанського міста Саламанка з нагородою. Так само, як і всі українські учні, що брали участь в олімпіаді з біології. Їх здобуток з Китаю дві срібні і дві золоті медалі. Українська команда юних хіміків виборола у міжнародних інтелектуальних змаганнях, що проходили на Тайвані, три срібні та одну бронзову медалі. Гідно представили Україну і юні екологи в Туреччині, де традиційно проходить Міжнародна учнівська олімпіада з екології. На їх рахунку одна золота, дві срібні й дві бронзові медалі.

Літній каскад міжнародних учнівських олімпіад буде завершати Міжнародна учнівська олімпіада з інформатики, яка відбудеться в середині серпня у польському місті Новий Зонч.
По материалам пресс-службы Министерства образования и науки Украины.

Читайте також