Авиакомнапия МАУ заявляет о своей стабильной прибыльности

30.01.2006, 16:33

Авиакомпания "Международные Авиалинии Украины" подвела предварительные итоги деятельности за 2005 год. (укр.)

Остаточні фінансові обрахунки тривають, але наразі МАУ може впевнено заявити про свою стабільну прибутковість.

За січень-грудень 2005 року авіакомпанія МАУ виконала понад 13,5 тис. авіарейсів проти 11,6 тисяч у 2004 році (зростання на 17%) та збільшила кількість перевезених пасажирів на 37%. Торік її послугами скористалися 870 тисяч пасажирів проти 640 тисяч 2004 року.

Високу динаміку розвитку авіакомпанії МАУ ще наочніше ілюструють темпи збільшення сумарного пасажиропотоку на маршрутах компанії. Минулого року цей показник, який враховує відстані, на які було перевезено пасажирів, зріс у порівнянні з 2004 роком на 40% і становив 1,470 млн. пасажирокілометрів.

Коефіцієнт зайнятості пасажирських крісел у результаті зусиль, спрямованих на підвищення ефективності перевезень, збільшився минулого року на 5%, зросла комерційна завантаженість рейсів авіакомпанії МАУ.

Протягом 2005 року авіакомпанія МАУ доправила 4,7 млн. кг вантажів/пошти.

Минулий рік відзначився подальшим потужним розвитком мережі. МАУ започаткували три нові рейси: Київ - Дюссельдорф (Німеччина), Київ - Дубай (Об'єднані Арабські Емірати) та Сімферополь - Берлін (Німеччина). Збільшено частоту польотів в основній європейській мережі.

Продовжуючи орієнтуватися на плановий розвиток ринків, авіакомпанія МАУ вдвічі збільшила кількість чартерних перевезень.

Протягом минулого року тривав розвиток внутрішньої мережі маршрутів авіакомпанії МАУ: до Донецька, Львова, Сімферополя та Одеси. Загальна кількість польотів в межах України у 2005 році перевищила 2200.

Зростає авіапарк МАУ: у квітні 2005 року він поповнився "Боїнгом-737-300", а в червні - "Боїнгом-737-400". У 2006 році авіакомпанія планує придбати ще три літаки: "Боїнг-737-400" від General Electric Capital Aviation Services (GECAS) надійде в лютому, ще два "Боїнги-737-500" від компанії Boeing - відповідно в лютому та березні.

У 2005 році авіакомпанія МАУ стала першим офіційно зареєстрованим оператором IOSA у країнах СНД, який успішно пройшов спеціальний Аудит експлуатаційної безпеки IATA (IATA Operational Safety Audit). Програма Міжнародного Аудиту експлуатаційної безпеки IOSA, розроблена Міжнародною Асоціацією авіаційного транспорту (IATA) із залученням найкращих експертів галузі, є визнаною в усьому світі стандартизованою програмою оцінки систем управління і контролю виробничої діяльності авіакомпаній, спрямованою на підвищення рівня безпеки польотів. Статус повноправного оператора IOSA є ще одним підтвердженням високих стандартів якості й безпеки авіакомпанії МАУ.

Доходи СЗАТ "Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" у 2005 році зросли на 30 відсотків у порівнянні з 2004 роком і склали $158 млн.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" - один із лідерів ринку міжнародних авіаперевезень України. Заснована в 1992 р., МАУ стала однією з перших українських авіакомпаній із залученням іноземного капіталу. МАУ також є першою авіакомпанією на території СНД, яка почала експлуатацію літаків Боїнг -737. Сьогодні авіакомпанія зв'язує Україну з 3000 пунктами в усьому світі, здійснюючи 200 регулярних рейсів на тиждень до Лондона, Парижа, Амстердама, Брюсселя, Берліна, Франкфурта, Дюссельдорфа, Відня, Цюриха, Рима, Мадрида, Барселони, Лісабону, Гельсінки, Дохи, Кувейту, Дубаї, Львова, Донецька, Сімферополя та Одеси. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва "Бориспіль" (КВР). МАУ має більш ніж 40 представництв в Україні та за кордоном, а мережа продаж авіакомпанії охоплює 70 країн світу. МАУ володіє сертифікатом JAR-145, який дає право на повний цикл технічного обслуговування авіаційної техніки Боїнг, включаючи виконання трудомістких форм та ремонтів у обсягах C і D, і здійснює технічне обслуговування літаків ряду авіакомпаній України і країн СНД. МАУ стала першим офіційно зареєстрованим оператором IOSA в країнах СНД, який успішно пройшов спеціальний Аудит експлуатаційної безпеки IATA (IATA Operational Safety Audit). МАУ має дочірню компанію з наземного обслуговування в аеропорту "Бориспіль" - "Інтеравіа". Акціонери МАУ: Фонд державного майна України - 61,6%, Austrian Airlines - 22,5%, компанія debis AerFinance-6% і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР)- 9,9%.
По материалам пресс-релиза Авиакомпании "Международные Авиалинии Украины".

Читайте також