Американская военная делегация находится с визитом в Севастополе

14.11.2006, 11:43

В Севастополе украинские и американские военные обсуждают вопросы правовых аспектов региональных и международных операций в море. (укр.)

У Севастополі з 13 листопада перебуває американська військова делегація Європейського командування збройних сил США в на чолі з офіцером взаємодії Командувача берегової охорони США капітаном 2 рангу Томом Ленноном.

Головна мета візиту американських військових - обговорення питань щодо правових аспектів регіональних та міжнародних операцій на морі.

У Севастополі американські військовослужбовці зустрінуться з представниками командування українського військового флоту, управління та підрозділів ескадри різнорідних сил Військово-Морських Сил ЗС України, слухачами та курсантами Севастопольського військово-морського інституту ім. П. С. Нахімова.

В свою чергу увазі українських військових моряків їх американські колеги планують презентувати низку лекцій з правових аспектів регіональних та міжнародних операцій на морі. Зокрема, щодо застосування міжнародного права та конвенції з морського права, безпеки кордонів і морських просторів, протидії тероризму і торгівлі людьми, піратству та збройного пограбування суден. Також українські моряки ознайомляться з правилами берегової охорони США щодо застосування сили, зброї та засобів примусу, веденням операцій з перехоплення на морі та функцій збройних сил в операціях з протидії контрабанді наркотиків.

Візит представників американської військової делегації до Севастополя, який відбувається згідно з Планом заходів міжнародного співробітництва Збройних Сил України та Програмою українсько-американських військових контактів на 2006 рік, триватиме до 17 листопада.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також