До 2010 года у Минобороны останется только 40 предприятий

21.11.2006, 13:34

Заместитель Министра обороны Украины Владимир Бойко заявил, что до 2010 года в Вооруженных Силах останется 40 мощнейших, высокорентабельных предприятий оборонной промышленности. Остальные будут переданы другим органам исполнительной власти, их ждет приватизация или ликвидация, добавил он. (укр.)

Відповідаючи на питання щодо майна, яким сьогодні володіє Міністерство оборони України, Володимир Бойко поінформував, що у сфері управління військового відомства перебуває понад 3,5 тисячі військових містечок, 215 державних і 23 сільськогосподарських підприємств, 10 лісових господарств та 224,8 тисяч гектарів землі.

Разом з тим, Володимир Бойко наголосив, що не все з цього на сьогодні виявилось затребуваним.

- Тому ми вже передали 7 сільгосппідприємств Міністерства оборони Міністерству АПК, - зазначив він.

Крім того, за словами заступника керівника оборонного відомства, планується реформувати лісогосподарські підприємства в єдине, у розпорядженні якого залишаться тільки ліси, які безпосередньо покривають діючі полігони.

- Решта лісів до 1 липня 2007 року буде передана до сфери управління Держкомлісгоспу, - повідомив Володимир Бойко.

Він додав, що на сьогодні до підготовлених Міністерством оборони списків об'єктів на реалізацію включено 7 тисяч 477 об'єктів, залишкова вартість яких складає 425 мільйонів гривень.

- З них вже реалізовано або обмінено на житло 1100 будівель на суму понад 95 мільйонів гривень. Окрім цього, сьогодні на затвердженні в Мінфіні знаходиться додатковий перелік, до якого увійшли 1428 об'єктів, вартістю 53 мільйони гривень, - сказав Володимир Бойко.

За інформацією заступника Міністра оборони України, списки на реалізацію майна поповнюються по мірі звільнення майна, будівель зазвичай раз на рік.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також