Украина примет участие в операции НАТО "Активные усилия"

30.11.2006, 15:46

Совет национальной безопасности и обороны принял решение об участии Украины в 2007 году в операции НАТО "Активные усилия" в Средиземном море, заявил министр обороны Анатолий Гриценко. (укр.)

Сьогодні, 30 листопада, перебуваючи з робочою поїздкою у Чернігівській області, міністр оборони України Анатолій Гриценко повідомив журналістам під час прес-конференції, що Рада національної безпеки та оборони на своєму нещодавньому засіданні ухвалила рішення про участь України наступного року в операції НАТО "Активні зусилля". За його словами, це дуже важлива операція, у якій беруть участь країни-члени НАТО і вже у цьому році - Російська Федерація.

- Це буде внеском України у зміцнення безпеки у Європейському регіоні. Адже головними завданнями операції є недопущення, попередження переміщення нелегальних мігрантів та перевезення незаконних вантажів, особливо зброї, наркотиків, небезпечних матеріалів, - наголосив міністр оборони України Анатолій Гриценко.

Як зауважив Анатолій Гриценко, рішення було підтримано усіма членами РНБО - Президентом України, прем'єр-міністром, головою Верховної Ради України та іншими посадовцями.

За словами міністра, на участь у цій операції військовослужбовців Збройних Сил України наступного року в державному бюджеті заплановано виділити 40 млн. грн.
По материалам пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також