"Одесса-Броды" станет частью мировой системы нефтепроводов в следующем году

14.11.2006, 11:39

Нефтепровод "Одесса-Броды" получит перспективу интеграции в мировую систему нефтепроводов в следующем году. (укр.)

Про це повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко 13 листопада під час прес-конференції за результатам засідання українсько-польської міжурядової комісії з економічного співробітництва.

"Ми вважаємо, що у нас дійсно є прогрес в цьому проекті. Сьогодні вже більш-менш зрозуміла модель консорціуму із використання цього нафтопроводу", - зазначив міністр, який очолює українську частину міжурядової комісії.

Основним питанням реалізації проекту Бойко назвав визначення конкретних учасників проекту. Проте, посадовець зазначив, що переговори, які наразі ведуться, свідчать про інтерес до цього проекту з боку ЄС, Росії, Азербайджану та Казахстану.

"Нам вже зрозуміле майбутнє коло учасників цього проекту і зрозуміла бізнес модель", - сказав Юрій Бойко.

Міністр повідомив, що на даному етапі переговорів існує декілька бізнес-планів і наголосив, що за участю польських колег буде відібрано той, який відповідатиме намірам і інтересам всіх учасників проекту.

Стосовно строків реалізації проекту, посадовець повідомив, що до закінчення переговорів по бізнес-моделі та підготовки бізнес-плану, говорити про них рано.

"Але думаю наступного року ми отримаємо позитивний результат нашої роботи. А саме - збільшимо завантаження нафтопроводу і реальну перспективу на інтеграцію в загальноєвропейську і світову систему нафтопроводів", - підсумував Юрій Бойко.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також