По уровню расчетов в ноябре за газ ТКЭ Херсонской области вошли в пятерку худших в Украине

15.11.2006, 17:11

По уровню расчетов в ноябре за газ предприятия коммунальной теплоэнергетики Херсонской области вошли в пятерку худших в Украине.

За рівнем розрахунків у листопаді за газ підприємства комунальної теплоенергетики (ТКЕ) Херсонської області ввійшли до п'ятірки найгірших в Україні. Рівень розрахунків підприємств ТКЕ регіону з початку листопада становить лише 9% (за аналогічний період 2005 р. - 54%). Заборгованість підприємств ТКЕ області у листопаді досягла 3,8 млн. грн. За цей період теплоенергетики регіону спожили 6,1 млн. куб. м природного газу.

Гірші розрахунки за спожите паливо з початку листопада проводять лише підприємства ТКЕ у Львівській (5%), Харківській (6%), Луганській (8%) областях та АР Крим (7%).

Якщо до початку опалювального сезону теплоенергетики регіону демонстрували позитивну динаміку розрахунків за газ, то у листопаді окремі підприємства ТКЕ Херсонської області взагалі припинили платити за спожите паливо. Це, зокрема, "Херсонська ТЕЦ" (борг з початку 2006 р. - 2,2 млн. грн.), МКП "Херсонтеплоенерго" (1,2 млн. грн.), КП "Енергозбереження" (0,9 млн. грн.), КП "Каховтеплокомуненерго" (0,2 млн. грн.).

Питання підвищення рівня розрахунків за газ, спожитий протягом опалювального сезону, було обговорено сьогодні на нараді в обласній державній адміністрації за участю представника ДК "Газ України" Володимира Плахотнюка, а також керівників місцевих органів влади і підприємств ТКЕ.

"Аналіз розрахунків теплокомуненерго Херсонської області свідчить про незадовільну підготовку значної частини підприємств ТКЕ до опалювального сезону, - наголосив представник ДК "Газ України" Володимир Плахотнюк. - Теплокомуненерго отримуватимуть рівно стільки природного газу, наскільки вони будуть оплачувати спожиті обсяги. Компанія не буде дотувати у цій частині комунальні підприємства теплоенергетики".
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також