Ощадбанк презентовал платежный сервис по оплате наличных платежей

14.12.2006, 11:31

ОАО "Ощадбанк" и ЗАО "ЭкспресПей" вводят принципиально новую технологию приема наличных платежей за товары и услуги. (укр.)

Нові платіжні станції - таксомакти дозволять користувачу провести велику кількість готівкових платежів в одному місці та в зручний час без допомоги персоналу банку.

Це рішення вирізняється зручністю та доступністю, надійністю, швидкістю.

Щоб здійснити платіж не обов'язково бути клієнтом банку та мати пластикову картку. На відміну від депозитних банкоматів та фінансових кіосків самообслуговування, таксомати Ощадбанку приймають готівку.

На сьогодні таксомат дозволяє придбати за готівку ваучери операторів мобільного зв'язку, провайдерів інтернет послуг та IP-телефонії, придбати страховий поліс та здійсніти страховий внесок. На наступному етапі планується ввести сплату комунальних рахунків, штрафів, погашення мінікредитів та інші послуги.

Таксомати, які по суті є "касою без касира", буде розташовано у відділеннях Ощадбанку, а також у найбільш відвідуваних та зручних для користувачей місцях: супермаркетах, метрополітені, вокзалах тощо. Це дозволить населенню отримувати послуги Ощадбанку без обмежень в часі.

За словами першого заступника голови правління ВАТ "Ощадбанк" Артемія Єршова організація таких зон самообслуговування оптимізує роботу відділень Ощадбанку. "В умовах жорсткої конкуренції банків за клієнтів, впровадження нового платіжного сервісу для населення є закономірним. Мережа таксоматів дозволить Ощадбанку підвищити якість надання банківських послуг, наші клієнти невдовзі забудуть, що таке черги. Для більшої зручності користувачів, половину від запланованої кількості таксоматів буде встановлено у відділеннях нашого банку, а половину - у точках, які працюють після 18-00 або цілодобово. Досвід провідних західних банків, якими впроваджено платіжні системи Cash-in, говорить про успішність таких проектів", - сказав банкір.

Ірена Лисак, Генеральний ДГолова Правлінняиректор компанії ЗАТ "ЕкспресПей" вважає, що користувачам сподобається новий платіжний сервіс. "Платіжні сервіси, що надаються через таксомати, створюють альтернативні можливості обслуговування. Це допоможе клієнтам заощадити свій час, адже кожна операція займає лічені хвилини".

Нові платіжні станції мають інтуїтивний інтерфейс, високу швидкість роботи та можливість отримання електроної сдачі. Програмне забезпечення нової платіжної станції розроблено з урахуванням швидко мінливих потреб користувачів і дозволяє легко обновляти як інформаційне наповнення, так і прикладні програми.

Станом на 12.12.2006 року працює 17 таксоматів. Вони розташовані за адресами: ТЦ Метрополіс, ТЦ Глобус, ТЦ Метроград, ТЦ Квадрат - Шулявка, ТЦ Квадрат - площа Слави, ТЦ Піраміда, ТЦ Інтервал Плаза, Будинок Одягу - Львівська площа .

У середньому на сьогодні таксоматом користується до 40 чоловік в день. (це може бути цифра тих людей, які просто підходять і тицяють пальцями. Першим користувачем таксомату стала жінка середнього віку, хоча розробники очікували, що пілотний таксомат приверне увагу підлітків. Чек першого користувача був на покупку ваучера УМС на суму 50 грн.

До кінця поточного року компанія ЗАТ "ЕкспресПей" планує встановити 100 таксоматів у Києві, при цьому у Головном управлінні по м. Києву та Київській області Ощадного банку до кінця 2006 року буде встановлено 50 таксоматів.

В подальших планах Ощадного банку та компанії "ЕкспресПей" встановити за 2 роки не менш ніж 42 тисячі таксоматів по всій Україні.
По материалам пресс-службы ОАО "Ощадбанк".

Читайте також

Читайте также