ОАО "Укрнафта" модернизирует технологические мощности

28.12.2006, 16:23

ОАО "Укрнафта" ввело в эксплуатацию технологическую площадку по сбору и предварительной подготовки нефти на Кибинцивском нефтяном месторождении НГВУ "Полтаванафтогаз" (Миргородский район Полтавской области). (укр.)

Нова установка дозволить додатково підключити до системи збору, транспорту та попередньої підготовки чотири свердловини із загальним дебітом нафти до 30 т/добу.

Автоматика регулювання та управління встановленого обладнання дасть змогу більш ефективно керувати технологічним процесом збирання, транспортування та попередньої підготовки нафти, здійснювати контроль за ним, забезпечить надійний облік вуглеводнів та значно покращить умови праці обслуговуючого персоналу.

Також у Лохвицькому районі Полтавської області проведено реконструкцію замірної сепараційної установки (ЗСУ-Червонозаводське) та введено в експлуатацію газопровід високого тиску довжиною 6,5 км, який з'єднав її з установкою попередньої підготовки газу (УППГ-Руда).

Розділення потоків низьконапірного та високонапірного газів дозволить додатково видобувати до 100 тис. м3/добу природного газу за рахунок перерозподілу тисків сепарації та розподілення транспортних потоків газу, що забезпечить більш стабільну подачу газу для газліфтного видобутку нафти на Чижівському та Глинсько-Розбишівському родовищах. Введення в дію додаткових потужностей дасть можливість підключити шість нових свердловин, які планується ввести в експлуатацію у 2007-2008 роках із загальним очікуваним дебітом газу понад 600 тис. м3/добу.
По материалам пресс-центра ОАО "Укрнафта".

Читайте також

Читайте также