В составе ДК "Укртрансгаз" создан новый филиал

17.03.2006, 14:23

В составе ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз Украины" создан новый филиал - "Дерекцию по строительству сети автомобильных газонаполнительных компрессорных станций" (сокращенно УкрСтройАвтоГазСервис). (укр.)

Нова філія створена на виконання рішення Правління НАК "Нафтогаз України" для більш повного та якісного задоволення зростаючого попиту автотранспортних підприємств України на стиснений природний газ для використання його в якості моторного палива.

Основними завданнями Дирекції є будівництво та експлуатація автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС), сервісних центрів з обслуговування АГНКС та переобладнання автомобілів на використання стисненого природного газу в якості моторного палива.

Необхідність створення філії обумовлена необхідністю збільшення використання альтернативного палива автотранспортними засобами з метою поліпшення екологічної ситуації в країні у відповідності з Європейськими вимогами.

Директором філії призначено Котькало Олександра Борисовича.

Україна - одна з провідних держав світу щодо використання природного газу на автомобільному транспорті. Мережа АГНКС ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" складається з 89 станцій, спроможних забезпечити природним газом в якості моторного палива до 100 тис. автомобілів. Українська мережа АГНКС має зв'язок з відповідною мережею сусідніх країн, що дає можливість забезпечити роботу вантажного автотранспорту на міжнародних лініях. Заміна на автотранспорті рідких моторних палив стисненим природним газом є одним із важливих засобів захисту довкілля від оксидів вуглецю, азоту та свинцю. Використання стисненого природного газу в якості моторного палива також є економічно вигідним.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також

Читайте также