ДП "Газ-тепло" возобновил теплопоставки ряду социальных объектов Алчевска

22.03.2006, 11:49

20 марта в г. Алчевск состоялся запуск новых мини-котелень на девяти объектах социальной сферы и возобновлены теплопоставки в жилых домах. (укр.)

В урочистостях взяли участь голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко, генеральний директор ДП "Газ-тепло" Дмитро Бублик та голова Луганської облдержадміністраціїі Геннадій Москаль.

Гості відвідали дитячий садок і середню школу "16, які відтепер обігріваються однією модульною міні-котельнею. Це дозволить щороку економити майже 70 тис. куб. м. газу. Будівництво котельні вартістю 1,5 млн. грн. було профінансовано ДП "Газ-тепло", яке обслуговуватиме об'єкт протягом усього періоду експлуатації.

Окрім цього, 56,9 тис. куб. метрів палива на рік буде зекономлено під час обігріву дитячої музичної школи "1, у якій також днями було змонтовано міні- котельню. Загалом же з початку року індивідуальні системи опалення встановлено у більше ніж 1000 квартирах алчевців.

Під час робочої поїздки керівники НАК "Нафтогаз України" і ДП "Газ-тепло" зустрілись з журналістами та провели нараду з представниками теплокомуненерго Луганщини.

Увечері на центральній площі Алчевська з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення та реалізації програми з енергозбереження "Рідний дім" відбувся концерт за участю заслужених артистів України Олександра Пономарьова, Оксани Пекун, групи "Друга ріка", співачки Юлії Рай та місцевих виконавців.

Алчевськ став першим містом в Україні, де успішно реалізовується загальнонаціональна програма з енергозбереження "Рідний дім". Проект передбачає альтернативу централізованому теплопостачанню: на об'єктах соціальної сфери встановлюються автономні міні-котельні, а в житлових будинках - сучасні двоконтурні котли, нові батареї, лічильники газу та води, а в разі потреби - нові вікна. Здійснює ці роботи ДП "Газ-тепло" НАК "Нафтогаз України". Усі витрати при встановленні індивідуального опалення погашатимуться навиплат протягом 5 років.
По материалам пресс-службы ДП "Газ-тепло".

Читайте також

Читайте также