Борис Тарасюк провел ряд встреч с руководителями парламентов Европы

01.04.2006, 14:47

В пятницу, 31 марта, министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк в Риме провел ряд встреч с руководителями парламентов европейских государств, в частности, с председателем Палаты депутатов итальянского парламента Пьером Казини, вице-президентом Европарламента Яцеком Сариуш-Вольским, руководителями парламентских фракций, а также выступил с речью перед участниками Конгресса Европейской народной партии. (укр.)

У своєму зверненні на Конгресі Б. Тарасюк відзначив, що демократичні сили в Україні, які отримали мандат довіри українського народу, докладають усіх зусиль для об'єднання на платформі Президента України Віктора Ющенка і відновлення єдності помаранчевої команди. Перемога демократичних сил на парламентських виборах в Україні в березні ц.р., які стали вільними і демократичними, підтвердила успіх Помаранчевої революції і закріпила зовнішньополітичні пріоритети на європейську та євроатлантичну інтеграцію. "Європа громадян ніколи не буде повною без громадян України" - зазначив Б. Тарасюк.

Конгрес одностайно схвалив висунуту делегацією Республіки Польща резолюцію "Вибори в Україні". "Керівництво України рішуче підтвердило свою проголошену Помаранчевою революцією відданість принципам демократії та свободи слова. Європейська народна партія висловлює свою підтримку європейському вибору України" - ідеться у резолюції.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также