Состоялась встреча министра иностранных дел Украины и Президента Польши

11.04.2006, 11:50

В рамках рабочего визита министра иностранных дел Украины Бориса Тарасюка в Варшаве состоялась его встреча с Президентом Республики Польша Лехом Качинським. (укр.)

У ході зустрічі відбувся обмін думками щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні та Польщі, зокрема у контексті існуючих перспектив створення правлячої коаліції у новообраному складі Верховної Ради України.

Міністром закордонних справ України було відзначено принципову важливість того, що парламентські вибори, згідно з оцінками міжнародних спостерігачів, були визнані вільними та справедливими і відбулися відповідно до міжнародних демократичних норм та стандартів.

"Визнання міжнародною спільнотою факту утвердження демократичних принципів в Україні має знаменувати започаткування нової якості відносин з ЄС та НАТО", - наголосив Б.Тарасюк.

У цьому контексті співрозмовники обговорили перспективу втілення положень ухваленої 6 квітня 2006 року Європейським Парламентом Резолюції про парламентські вибори в Україні.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено подальшому розвитку двостороннього політичного діалогу, зокрема з огляду на запланований на травень цього року офіційний візит Президента України Віктора Ющенка до Польщі, у ході якого передбачається відкриття пам'ятника-меморіалу загиблим українцям у с. Павлокома та участь у церемонії закриття "Року України в Польщі".
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также