В Варшаве прошла конференция "Украина и евроатлантическая политика"

12.04.2006, 11:31

11 апреля в рамках визита в Польшу министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк принял участие в конференции "Украина и евроатлантическая политика". (укр.)

У ході конференції перед її учасниками виступили міністри закордонних справ України та Польщі Б. Тарасюк і С. Меллер. У своєму виступі глава зовнішньополітичного відомства України охарактеризував нові політичні реалі в нашій державі після виборів до Верховної Ради 26 березня ц. р. та хід формування парламентської коаліції.

"Інтерес та довіра, які виявлені з боку міжнародної спільноти до України після Помаранчевої революції та парламентських виборів, не лише надихають на нові кроки у сфері інтеграції України до європейських та євроатлантичних структур, але й покладають на нас величезну відповідальність за успішну реалізацію тих політичних, економічних та соціальних реформ за які українці стояли на Майдані, за які проголосував український народ 26 березня", - зазначив Б. Тарасюк. Він наголосив, що парламентські вибори стали тим рубіконом, який відділяє пострадянську Україну від нової демократичної України.

Україна успішно пройшла тест на демократію і готова до активізації зусиль щодо приведення нашої держави у відповідність до європейських та євроатлантичних стандартів.

Борис Тарасюк наголосив на незмінності зовнішньополітичних пріоритетів України, гарантом чого відповідно до Конституції є Президент Віктор Ющенко.

"В Україні цінують ставлення Польщі до нашої держави - її послідовну підтримку європейських прагнень України", - наголосив міністр закордонних справ України під час свого виступу на конференції. Зокрема, він висловив вдячність членам Європейського Парламенту від Польщі за їх зусилля щодо прийняття резолюції Європарламенту стосовно парламентських виборі в Україні.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также