Борис Тарасюк принял участие в конференции "Трансатлантические вызовы эры глобализма"

02.05.2006, 12:56

29-30 апреля Министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк принял участие в международной конференции высокого уровня "Трансатлантические вызовы эры глобализма", которая проходила в Брюсселе. (укр.)

У ході цього заходу Міністр виступив на пленарному засіданні "Будівництво демократії у розширеній Європі", присвяченому обговоренню перспектив розширення ЄС, сучасних політичних процесів на Балканах та проблем безпеки у Чорноморському регіоні.

На засіданні також виступили Президент Румунії Т. Басеску та Президент Грузії М. Саакашвілі, Міністр закордонних справ Бельгії К. Де Гухт, Голова Комітету ЄП у закордонних справах Е. Брок, помічник Держсекретаря США у європейських справах Д. Фрід.

У рамках конференції Б.Тарасюк зустрівся зі своїм бельгійським колегою. Міністр ознайомив співрозмовника з внутрішньополітичною ситуацією в Україні після проведення виборів до Верховної Ради та поінформував його про хід створення парламентської більшості. Було також обговорено хід головування Бельгії в ОБСЄ та врегулювання так званих заморожених конфліктів на території колишнього СРСР, зокрема, Придністровського.

Також, Головою зовнішньополітичного відомства України було порушено питання підтримки Урядом Бельгії кандидатури України на виборах до Ради з прав людини у рамках Генеральної Асамблеї ООН 9 травня ц.р.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также