В ПАРИЖЕ ПРОХОДИТ 52-Я СЕССИЯ ПАРЛАМЕНТСКОЙ АССАМБЛЕИ НАТО

27.05.2006, 13:43

26 мая Министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк принял участие в первом пленарном заседании 52-й сессии Парламентской Ассамблеи НАТО, которая проходит в Париже. (укр.)

На відкритті сесії Голова ПА НАТО Пєр Леллуш зазначив, що Організація з великою увагою та інтересом стежила за перебігом парламентських виборів в Україні 2006 р. За його словами, вибори в нашій державі пройшли демократично і засвідчили політичну зрілість української нації. П. Леллуш наголосив на необхідності залишати двері Альянсу відкритими для України та подовжувати підтримувати демократичні перетворення в нашій країні.

Б.Тарасюк оголосив звернення Президента України Віктора Ющенка до учасників Асамблеї, в якому підтверджується європейський вибір нашої держави та її намір спільно з іншими країнами зробити свій внесок у розширення та утвердження нового євроатлантичного простору демократії і безпеки. Як зазначається у посланні Глави Української Держави, саме зараз, коли Україна впритул наблизилась до отримання запрошення приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО, парламентський вимір співробітництва України з Альянсом набуває особливої ваги.

У ході дискусії парламентарі були одностайні в позитивній оцінці активної позиції України у придністровському врегулюванні.

Делегації Німеччини, Великої Британії та Іспанії привітали прогрес у реформуванні правоохоронних органів та судової системи нашої держави.

Цього ж дня Міністр зустрівся з членами французької делегації на Парламентській Асамблеї НАТО від Соціалістичної партії Франції, груп дружби Україна - Франція Сенату та Національних Зборів Франції.

У рамках візиту до Французької Республіки Міністр закордонних справ України відкрив колоквіум Сучасне сприйняття постаті Симона Петлюри приурочений вшануванню 80-ї річниці з дня трагічної загибелі голови Директорії УНР, головнокомандувача української армії С.Петлюри.

У своїй промові глава зовнішньополітичного відомства України наголосив на історичній ролі, яку відіграв С.Петлюра у формуванні української національної ідеї, пробудженні самосвідомості українського народу, становленні української нації. Б.Тарасюк підкреслив необхідність зняти негативний ореол навколо С.Петлюри і віддати йому належну шану, адже без його постаті історія творення нашої держави є неповною.

Міністр також звернув увагу на те, що відповідно до Указу Президента України у цьому році наша держава вперше віддає шану Симону Петлюрі на державному рівні.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також