В Китай прибыла с визитом украинская военная делегация

31.05.2006, 12:29

В ходе визита украинской военной делегации в КНР планируется подписание Дополнительного соглашения о подготовке китайских военнослужащих в военных учебных заведениях Украины. (укр.)

Сьогодні, 31 травня, до столиці Китайської Народної Республіки міста Пекін прибула українська військова делегація на чолі із заступником Міністра оборони України Володимиром Паськом.

До складу української військової делегації також включено директора Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України генерал-майора Миколу Науменка.

Відповідно до програми візиту, сьогодні, 31 травня, відбудеться зустріч заступника Міністра оборони України Володимира Паська із заступником начальника Генерального штабу Національно-Визвольної армії Китаю (НВАК) генерал-майором Чжаном Ціньшенем. Під час зустрічі сторони проведуть воєнно-політичні консультації, в ході яких обговорюватимуться питання співробітництва в галузі безпеки з огляду на воєнно-політичну ситуацію у світі, реформування і розвитку збройних сил обох держав, стану та перспектив двостороннього воєнно-політичного, військового та військово-технічного співробітництва.

Крім того, представники української та китайської військових делегацій ознайомляться зі станом підготовки візиту Міністра оборони України до Китайської Народної Республіки, зокрема, в контексті можливого підписання Протоколу намірів щодо розвитку двостороннього співробітництва до 2008 року та Плану двостороннього співробітництва між військовими відомствами України та КНР на 2006-2007 роки.

За підсумками зустрічі заступник Міністра оборони України Володимир Пасько та заступник начальника Генерального штабу Національно-Визвольної армії Китаю генерал-майор Чжан Ціньшен планують підписати Додаткову угоду про підготовку військовослужбовців Китайської Народної Республіки у військових навчальних закладах Міністерства оборони України.

Перебуваючи у КНР представники української військової делегації відвідають Академію національної оборони КНР, Центральний шпиталь Пекінського військового округу, а також корпорацію "Хайєр".

Візит української військової делегації до КНР триватиме до 3 червня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також