Украинская делегация примет участие в заседании Совета министров обороны СНГ

30.05.2006, 17:08

Украинская военная делегация во главе с и. о. министра обороны Украины Анатолием Гриценко прибыла в Баку для участия в очередном заседании Совета министров обороны стран-участниц Содружества Независимых Государств в качестве наблюдателя. (укр.)

Сьогодні, 30 травня, до столиці Азербайджанської Республіки Баку прибула українська військова делегація на чолі з в. о. міністра оборони України Анатолієм Гриценком для участі у черговому засіданні Ради міністрів оборони держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав в якості спостерігача. У складі української делегації також заступник глави українського оборонного відомства Володимир Бойко та керівники деяких структурних підрозділів Міністерства оборони України.

Передбачається, що протягом дня відбудеться двостороння зустріч в. о. Міністра оборони України Анатолія Гриценка з міністром оборони Російської Федерації Сергієм Івановим. Серед основних питань, які планують обговорити керівники військових відомств України і Росії - активізація діяльності Підкомітету з питань безпеки українсько-російської Міждержавної комісії, удосконалення нормативно-правової бази двостороннього військового та військово-технічного співробітництва.

Також сьогодні Анатолій Гриценко планує провести робочі зустрічі з міністром оборони Азербайджанської Республіки генерал-полковником Сафаром Абієвим та начальником Генерального штабу ЗС Казахстану генерал-лейтенантом Булатом Дарбековим.

Завтра, 31 травня, українська військова делегація в якості спостерігача візьме участь у засіданні Ради міністрів оборони держав-учасниць СНД.

Очікується, що в ході засідання керівники військових відомств країн-учасниць СНД розглядатимуть, зокрема, питання реалізації Концепції військового співробітництва держав-учасниць СНД до 2010 року, стан безпеки польотів в збройних силах держав-учасниць СНД у минулому році, діяльність Колективних сил з підтримки миру в зоні грузино-абхазького конфлікту тощо. Предметом ґрунтовного обговорення також стане питання виділення асигнувань на створення і розвиток об'єднаної системи протиповітряної оборони держав-учасниць СНД у 2007 році.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також