Министр иностранных дел Украины посетит Женеву

19.06.2006, 10:54

20 июня министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк примет участие в первой сессии новосозданного Совета ООН по правам человека, которая пройдет в штаб-квартире ООН в Женеве. (укр.)

У своєму виступі він окреслить бачення Україною подальшої роботи цього надзвичайно важливого органу та поінформує про стан дотримання прав людини в Україні.

Під час візиту відбудеться зустріч Б. Тарасюка з міністром закордонних справ Республіки Корея з метою обговорення актуальних питань двостороннього співробітництва між нашими країнами, взаємодії у рамках ООН, зокрема, Ради ООН з прав людини.

Міністр також проведе зустріч з генеральним директором Світової організації торгівлі.

Керівник зовнішньополітичного відомства України дасть прес-конференцію для швейцарських ЗМІ, а також низки акредитованих у Женеві представників світових інформаційних агенцій.

Рада ООН з прав людини створена у березні ц.р. на виконання відповідного рішення Всесвітнього Саміту 2005 і вважається одним з головних досягнень Саміту та вагомим здобутком за останні роки у справі реформування ООН.

Новий орган замінить Комісію ООН з прав людини та має забезпечити конструктивний міжнародний діалог та співробітництво з метою заохочення та захисту прав людини та основних свобод.

Україну було обрано до першого складу Ради на виборах, що відбулись 9 травня ц. р. у Нью-Йорку.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также