В Киеве состоялась встреча министров иностранных дел Украины и Эстонии

02.06.2006, 18:02

2 июня в МИД Украины состоялась встреча министра иностранных дел Украины Бориса Тарасюка с министром иностранных дел Эстонской Республики Урмасом Паетом, который находился в нашей стране с рабочим визитом. (укр.)

У ході зустрічі естонську сторону було ознайомлено з нинішньою внутрішньополітичною ситуацією в Україні. Обговорювалися питання подальшого розвитку договірноправової бази двосторонніх відносин, а також євроінтеграційна та регіональна тематика.

У. Пает підтвердив підтримку його країною курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, якнайскорішого набуття членства України в СОТ.

Під час бесіди глава зовнішньополітичного відомства України ознайомив свого естонського колегу з розвитком Спільноти Демократичного Вибору та ГУАМ, а також надав вичерпну інформацією щодо останніх подій навколо придністровського врегулювання.

Урмас Пает поновив запрошення Міністру закордонних справ України відвідати з візитом Естонську Республіку, яке було із вдячністю прийнято.

Сьогодні міністр закордонних справ Естонії відвідає Сімферополь, де за його участю буде відкрито почесне консульство Естонії.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также