В Брюсселе проходит заседание Экономического Комитета Украина-НАТО

11.07.2006, 12:44

Вопросы развития сотрудничества между Министерством обороны Украины и НАТО в вопросах, направленных на преодоление негативных последствий военной реформы будут обсуждаться во время заседания Экономического Комитета Украина-НАТО. (укр.)

Сьогодні, 11 липня, у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі проходитиме засідання Економічного Комітету Україна-НАТО.

У засіданні бере участь українська військова делегація на чолі із заступником міністра оборони України Володимир Пасько. У складі делегації також тимчасово виконуючий посаду директора Державного департаменту адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів Ігор Холоша.

Основна мета засідання полягає у розвитку співробітництва між Міністерством оборони України та НАТО в питаннях, спрямованих на подолання негативних наслідків воєнної реформи.

Передбачається, що під час засідання сторони обміняються поглядами стосовно поточного стану цієї роботи та перспектив її поширення, з огляду на процеси скорочення Збройних Сил України. Зокрема, обговорюватимуться можливості подальшого збільшення обсягів допомоги з боку НАТО у перепідготовці українських військових, що звільняються у запас або у відставку.

Ще однією перспективною формою співпраці є експертна дорадча допомога країн Альянсу безпосередньо на двосторонній основі.

Результати засідання стануть підґрунтям для національних рішень країн НАТО та Економічного Комітету Альянсу, які прийматимуться восени цього року.

Також у Брюсселі заплановані робочі зустрічі заступника міністра оборони України Володимира Паська з посадовцями штаб-квартири НАТО, які відповідають за співробітництво у галузі медичного забезпечення.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також