В Украину с визитом прибыла японская военная делегация

26.07.2006, 12:04

Определить перспективу двустороннего военного сотрудничества планируется во время визита в Украину японской военной делегации во главе с начальником Управления национальной обороны Японии, Парламентским секретарем по вопросам обороны Цуйоши Такаги. (укр.)

Сьогодні, 26 липня, в Україну з візитом прибула японська військова делегація на чолі із заступником начальника Управління національної оборони Японії, Парламентським секретарем з питань оборони паном Цуйоші Такагі.

Програмою візиту передбачається зустріч першого заступника міністра оборони України Леоніда Полякова з паном Цуйоші Такагі та переговори у складі військових делегацій двох країн.

В ході переговорів сторони планують визначити перспективи двостороннього військового співробітництва, обговорити питання оборонної політики та політики безпеки України та Японії, обміняються досвідом реформування і розвитку збройних сил двох країн, стан співробітництва України з НАТО.

Також Леонід Поляков ознайомить пана Цуйоші Такагі з основними положеннями Білої Книги України та Державної програми розвитку ЗС України на 2006-2011 роки.

В цей ж день представники японської військової делегації відвідають Національну академію оборони України, де ознайомляться із системою підготовки офіцерів оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівнів, а також роботою Центру підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів та Центру імітаційного моделювання.

27 липня японська військова делегація перебуватиме у Севастополі, де відбудеться зустріч командувача Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірала Ігоря Тенюха з начальником Управління національної оборони Японії, Парламентським секретарем з питань оборони паном Цуйоші Такагі.

Також японська делегація відвідає Севастопольський військово-морський інститут ім. П. С. Нахімова, де ознайомиться з його історією та системою підготовки кадрів для українського військового флоту.

Візит представників японської військової делегації триватиме до 29 липня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також