В Киеве состоялась международная конференция по евроинтеграции

15.07.2006, 12:34

14 июля министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк принял участие в Международной научно-практической конференции "Оценка рисков и угроз национальной безопасности в контексте европейской и евроатлантической интеграции", организованной Национальным центром по вопросам евроатлантической интеграции Украины. (укр.)

Тема виступу Міністра торкалась перспектив вступу України в ЄС та НАТО.

Виступаючи на конференції Б. Тарасюк відзначив, що за останні півтора роки відбулося зближення України з ЄС. Серед найважливіших позитивів, яких нам вдалося досягти, слід відзначити визнання України як рівноправного партнера ЄС, надання ринкового статусу українській економіці, виконання політичних пріоритетів Плану дій Україна-ЄС, зближення позицій із регіональних і міжнародних питань та перспективу створення Зони вільної торгівлі після набуття Україною членства в СОТ, зазначив Міністр.

Глава зовнішньополітичного відомства нагадав про позитивне ставлення громадян держав ЄС до ідеї вступу України в Євросоюз і, що згідно з соцопитуванням понад 50 відсотків європейців підтримують приєднання нашої держави до ЄС.

Стосовно питання набуття членства України в НАТО Міністр закордонних справ України поінформував про роботу міністерств та відомств по виконанню Цільового плану співробітництво України з Альянсом на 2006 рік, державних програм інформування громадськості у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, а також про організацію підготовки проекту першої річної національної програми Плану дій щодо членства.

Міністр також відзначив, що з метою вдосконалення нормативно-правої бази співробітництва України з Альянсом державними органами підготовлено 27 законопроектів з 39, передбачених Цільовим планом України-НАТО на 2006 рік. Шість з них передано до Верховної Ради, решта перебувають на розгляді у відповідних відомствах.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також