Минтопэнерго обязало облэнерго прекратить энергопотребление водоканалам-должникам

05.07.2006, 18:18

Сегодня, 5 июля, в Министерстве топлива и энергетики Украины под председательством первого заместителя министра топлива и энергетики Юрия Продана состоялось совещание с руководителями облэнерго. (укр.)

Головна тема зустрічі - проблема 100% оплати енергоспоживання одним із найбільших боржників - підприємствами з водопостачання. (водоканалами).

Під час наради з'ясувалось, що у Львівській, Закарпатській, Чернівецькій областях завдяки застосуванню підвищення тарифів на водозабезпечення, ці споживачі, почали сплачувати поточне енергоспоживання стовідсотково. Тоді як в Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській Луганській областях та у м. Києві, де тарифи на послуги не переглядались, водоканали - є найбільшими неплатниками за електроенергію.

Учасники наради дійшли висновку, що не одноразові попередження обленерго про припинення енергоспоживання підприємствам з водопостачання стикаються з законодавчими перешкодами. Внаслідок чого споживачі-боржники і надалі споживають електроенергію не сплачуючи за неї.

Вирішено підготувати лист на ім'я прем'єр-міністра України з проханням зобов'язати голів облдержадміністрацій ввести графіки дискретного постачання води у регіонах, які не забезпечили повної оплати за спожиту електроенергію підприємствами з водопостачання. Також керівники регіонів мають забезпечити безпеку працівникам Держенергонагляду та працівникам обленерго, які здійснюватимуть заходи з припинення енергоспоживання водоканалам-боржникам.

У разі гальмування божниками розв'язання проблеми 100% оплати електроенергії та не підписання графіків погашення заборгованості попередніх періодів, Мінпаливенерго ініціюватиме припинення енергоспоживання даної категорії споживачів в години максимального навантаження в об'єднаній енергосистемі України.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также