ГПУ "Полтавагазвыдобування" ввело в эксплуатацию новые скважины на Копиловском месторождении

07.07.2006, 12:12

Газопромышленное управление "Полтавагазвыдобування" ДК "Укргазвыдобування" ввело в эксплуатацию две скважины (©30 та ©32) на Копиловском месторождении возле Полтавы. (укр.)

Добова потужність нових свердловин складає до 100 тис. куб. м природного газу на добу.

За результатами робіт на Копилівському родовищі у 2006 році відкрито новий поклад в горизонті М-1 московського ярусу середнього карбону на глибинах 4100 м. Це суттєво збільшує перспективи родовища. Протягом липня поточного року ГПУ "Полтавагазвидобування" планує ввести в експлуатацію ще одну свердловину на Копилівському УКПГ. Орієнтовна потреба Полтави у природному газі у літній період складає близько 800 тис. куб. м на добу.

Копилівське родовище входить до складу Машівського промислу з видобутку газу, нафти та газового конденсату. Родовище характеризується складними поверхневими умовами. Значна частина родовища знаходиться під містом Полтава та заплавами річок Ворскла і Коломак. Родовище було відкрите у 2003 році. При випробуванні горизонту в інтервалі 2610-2616 м було отримано промисловий приплив газу близько 100 тис. куб. м на добу.

Копилівська установка комплексної промислової підготовки природного газу була введена в експлуатацію в травні 2006 року. Перспективні запаси газу родовища оцінюються у 7,3 млрд. куб. м. Вартість будівництва установки склала 12 млн. грн. Нині ГПУ "Полтавагазвидобування" експлуатує 33 установки з комплексної підготовки газу та нафти.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также