УВЕЛИЧИВАЕТСЯ ЧИСЛО ОТРАВИВШИХСЯ НА СВАДЬБЕ В ИВАНО-ФРАНКОВСКОЙ ОБЛАСТИ

15.08.2006, 11:13

По состоянию на 15.08.2006 в с. Загвиздя Тисменицкого района Ивано-Франковской области зарегистрировано 78 заразившихся острой кишечной инфекцией, в том числе 7 детей до 14 лет. (укр.)

Виникнення захворювання пов'язано вживанням страв під час святкування весілля 12.08.2006. Всього у святкуванні весілля брало участь біля 150 осіб

Для надання медичної допомоги хворі госпіталізовані до інфекційної лікарні м. Івано-Франківська. У хворих спостерігається загальна слабкість, підвищення температури до 38-40 градусів, блювання, пронос.

Вірогідним фактором передачі стали готові страви, виготовлення яких проводилось з порушенням технології приготування та зберігання харчових продуктів та недотриманням особистої гігієни. З метою встановлення фактору передачі інфекції проводяться лабораторні дослідження харчових продуктів, води та ін.

Форми перебігу захворювання: 20 осіб, в тому числі 6 дітей - важка форма; 48 осіб, в тому числі 10 дітей - середньої важкості. Шість осіб з важкою формою перебігу захворювання, в тому числі 1 дитина, знаходиться у реанімаційному відділенні.

З метою локалізації та ліквідації спалаху, встановлення причин виникнення спалаху та надання практичної допомоги до Івано-Франківської області направлено комісію МОЗ України на чолі з першим заступником головного державного санітарного лікаря України.

На місці виникнення спалаху проводяться протиепідемічні заходи. Ситуація знаходиться на контролі МОЗ,
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також